شبکه نوآوری
image

مرکز نوآوری سگال

کشورمان به رغم تحریم های اقتصادی و سایر چالش ها، توانسته در زمینه های مختلف پیشرفت های چشمگیری داشته باشد و به یک بازیگر اصلی در جامعه علمی جهانی تبدیل شود. حضور پررنگ در مجامع علمی بین المللی، پتانسیل و توانمندی های ایران را در این زمینه به نمایش می گذارد. تعهد کشورمان به آموزش و پژوهش، اکوسیستم نوآوری پر رونقی ایجاد کرده است که به پیشرفت و توسعه ادامه می دهد. پیشرفت های علمی ایران با وجود همه مشکلات پیش رو به جهان کمک های شایانی کرده است و در سال‌های آتی، احتمالاً شاهد پیشرفت‌های پیشگامانه‌تر تحقیقاتی و فناوری از ایران خواهیم بود. همان طور که فناوری و جامعه تکامل می‌یابد، این امری ضروری می‌شود که سازمان‌ها نیز مدل‌های کسب و کار خود را تکامل دهند، طی دو دهه اخیر بسیاری از شرکت‌های پیشرو و نامدار (مانند جنرال موتورز، IBM، کداک، نوکیا، بلک بری، موتورولا، یاهو، AOL، زیراکس و …) یا کاملاً از بین رفته‌اند، یا سهم بازار خود را از دست داده‌اند و یا توسط شرکت‌های دیگر خریداری و ادغام شده‌اند. نکته‌ای که عموماً در داستان شکست این شرکت‌ها تکرار می‌شود فقدان نوآوری است. از سوی دیگر شکل‌گیری کسب و کارهای خطرپذیر، نوآور و چابک در قالب استارت‌آپ‌ها سهم بازار شرکت‌هایی سنتی و قدیمی را مورد تهدید قرار داده‌اند و تحول در مدل‌های کسب و کار اکنون یک ضرورت است.
ضعف‌های فراوان سیستم نوآوری قدیمی باعث شد که تعدادی از سازمان‌های بلندهمت در پی روش‌های جدیدی در نوآوری باشند و این سازمان‌ها مراکز نوآوری را در جهت شتاب گیری در فضای دیجیتال امروزی ایجاد کردند. مراکز نوآوری شامل تیم‌هایی از افراد و معمولاً سایت‌هایی هستند که به‌عنوان قطب فناوری و نوآوری شناخته می‌شوند و هدف آن‌ها ایجاد یک اکوسیستم حاوی استارت آپ ها، شتاب‌دهنده‌ها، سرمایه‌گذاران، فروشندگان و مؤسسات آکادمیک و دانشگاهی است که این قطب‌های نوآوری ایجاد می‌کنند. وظیفه مراکز نوآوری، پیشرو بودن و ریسک کردن راه‌حل‌های جدید برای مشتریان، تست کسب و کار مدل‌های جدید و ارزیابی فناوری‌های جدید است تا بتواند سهم بازار یک شرکت را ارتقا دهد.
مراکز نوآوری سگال نیز با ایجاد هسته های پژوهشی در زمینه علوم مختلف با همراهی مراجع علمی، خبرگان صنعتی و سرمایه‌گذاران، خدمات و محصولات جدیدی بر پایه دستاوردهای پژوهش‌های پایه و بنیادی به بازار عرضه و این فعالیت‌ها را در قالب یک مدل کسب و کار دانش بنیان پایدار تبدیل می نماید.
image

گروه هوش مصنوعی

 

هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) که به اختصار AI نامیده می شود شاخه‌ ای از علوم و مهندسی کامپیوتر بوده که هدف آن طراحی و ساخت ماشین‌ها و برنامه‌ های هوشمند است. می توان هوش را قابلیت یک عامل در دستیابی به اهداف در جهان پیرامون پس از ادراک محیط دانست. گستره کاربرد این دانش و اهمیت آن در فعالیت های متنوع بشری از زندگی روزمره گرفته تا پژوهش ها و کاوش های عمیق و چالش برانگیز علمی روز به روز در حال افزایش است. از آنجا که کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع تولیدی و خدماتی به سرعت در حال گسترش می باشد و در آینده نزدیک سازمان های پیشرو از مزایای گسترده و راه گشای این فناوری هوشمند در محصولات و خدمات خود به ذینفعانشان منتفع خواهند شد.

 

هسته پژوهشی شبکه‌های عصبی مصنوعی (ANN)
هسته پژوهشی شبکه‌های عصبی شبیه سازی شده (SNN)
هسته پژوهشی رباتیک و سیستم های هوشمند
هسته پژوهشی ابزارهای مخصوص پیش بینی بیماری
هسته پژوهشی شناسایی عیوب و کمبود مواد مغذی در خاک
هسته پژوهشی دیپ‌فیک و شبکه‌های مولد (Deep fakes and Generative AI)
هسته پژوهشی تشخیص گفتار (Speech Recognition)
image

گروه علوم پایه

 

 

هسته پژوهشی علوم و فناوری نانو
هسته پژوهش و فناوری بیومولکول ها
هسته پژوهشی نوروفیدبک علوم اعصاب و رفتار
هسته پژوهشي مدلسازي و علوم محاسباتی
هسته پژوهشی ابررساناهای هولوگرافیکی
هسته پژوهشی انرژی ژئوترمال و هیدروترمال
هسته پژوهشی توپولوژی و دینامیک
هسته پژوهشی شیمی محیط زیست
image

گروه علوم مهندسی

 

هسته پژوهشی بیوالکترونیک
هسته پژوهشی حمل و نقل ریلی
هسته پژوهشی حمل و نقل هوشمند
هسته پژوهشی غشاء و فرایند های غشایی
هسته پژوهشی مدیریت سیستم های حرارتی
هسته پژوهشی کاتالیست های صنعتی
هسته پژوهشی استخراج معدن و مکانیک سنگ
هسته پژوهشی مبدلهای انرژی های تجدیدپذیر
هسته پژوهشی فرآوری مواد معدنی و محیط زیست
هسته پژوهشی مواد کامپوزیتی الیافی و نانو کامپوزیت ها
هسته پژوهشی آهن و فولاد
هسته پژوهشی کامپوزیت
image

گروه علوم پزشکی

 

هسته پژوهشی علوم اعصاب
هسته پژوهشی مهندسی بافت و طب بازساختی
هسته پژوهشی نانوتکنولوژی
هسته پژوهشی ژنتیک و اپی ژنتیک
هسته پژوهشی بیوتکنولوژی
هسته پژوهشی مواد هوشمند
هسته پژوهشی دستیار بالینی
هسته پژوهشی تجزیه و تحلیل تصاویر قلبی- عروقی
هسته پژوهشی ژن درمانی
هسته پژوهشی فناوری بازی (درمانی و درمان های مجازی)
image

گروه علوم کشاورزی

 

نقش بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور و صادرات و ارز‍‌آوری این بخش را به یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تولید داخلی بدل می‌کند. با وجود کشاورزان متعهد و توانمند، اراضی و خاک مساعد، شرایط اقلیمی مناسب و ذخایر آبی کافی، می‌توان از تامین نیاز‌های داخلی و بخش صادرات در حوزه‌های تولید محصولات زراعی، دامی، گلخانه‌ای و باغی محصولات کشاورزی اطمینان حاصل کرد.

 

هسته پژوهشی بسته بندی موادغذایی
هسته پژوهشی کشاورزی اکولوژیک و پایدار
هسته پژوهشی روش های نوین فرآوری و نگهداری مواد غذایی
هسته پژوهشی ماشین های کشاورزی
هسته پژوهشی آفات و بیماری های گیاهان باغی و زینتی
هسته پژوهشی کشاورزی ارگانیک
هسته پژوهشی خشکسالی و پدیده های زیان بخش جوی
image

گروه علوم دریایی

 

دریا منبعی سرشار از مواهب الهی است که بهره مندی از منافع آن مستلزم برنامه ریزی دقیق و عزم ملی و همه جانبه کلیه دستگاه ها و نهادهای نقش آفرین در امور مرتبط با آن خواهد بود. جمهوری اسلامی ایران با داشتن حدود 5800 کیلومتر خط ساحلی و قرار گرفتن در کنار خلیج فارس، دریای عمان و دریای مازندران یک کشور دریایی محسوب می شود. ایران با سابقه حضور تاریخی در عرصه دریا، توانمندی های فنی و سرمایه غنی انسانی، می تواند اساس اقتدار اقتصادی، سیاسی و نظامی خود را بر پایه توسعه دریایی بنا کند. موقعیت ژئوپلیتیک، منابع غنی انرژی، نقش آفرینی به عنوان کریدور شمال-جنوب در منطقه جنوب غرب آسیا، دسترسی به آب های آزاد و اشتغال زایی بالا، تنها بخشی از ظرفیت هایی است که به واسطه دریا در اختیار کشور قرار دارد. همچنین علوم دریایی با توجه به حوزه های متنوع آن از قبیل کشتی سازی، فراساحل، شیلات، حمل و نقل، صنایع نظامی، محیط زیست، گردشگری و…، به عنوان یکی از راهبردی ترین حوزه های پیشرفت کشور شناخته شده و توجه به آن موجب رشد و شکوفایی اشتغال و اقتصاد کشور می شود.

هسته پژوهشی تولید سوخت های زیستی از ریز جلبک های دریایی
هسته پژوهشی هیدرودینامیک تونل آب کاویتاسیون صنعتی سرعت بالا
هسته پژوهشی اکولوژی آلودگی دریایی و پدیده‌های هیدرودینامیکی
هسته پژوهشی هیدرودینامیک جریان دو فازی در خطوط انتقال
هسته پژوهشی منابع و منشا میکروپلاستیک ها در محیط زیست دریایی
هسته پژوهشی تنوع زیستی فیتوپلانکتون، زئوپلانکتون و جانوران و گیاهان کفزی
هسته پژوهشی ژئومورفولوژی و تکتونیک مهندسی
هسته پژوهشی هیدرولوژی و آب و هوا شناسی
هسته پژوهشی ژئوتوریسم و گردشگری

 

 

عضویت در خبرنامه