شبکه نوآوری
image

خدمات اعتبار مالیاتی

حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان نیازمند افزایش و ارتقای سطح فعالیت‌های تحقیق و توسعه در صنایع مختلف کشور و استفاده حداکثری از پتانسیل‌های فناورانه موجود در راستای رفع نیازمندی‌های کشور است. یکی از قوانین کلیدی محرک توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب سال ۱۴۰۱ است که با ایجاد ابزار‌های حمایتی مانند اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه موضوع بند ب ماده ۱۱ قانون و اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری موضوع بند ت ماده ۱۱ قانون، فرصت مناسبی را برای رشد و توسعه شرکت‌ها و صنایع بزرگ کشور فراهم ساخته است.

اعتبار مالیاتی (Tax Credit) یک سیستم مشوق حمایتی است که توسط دولت‌ ها برای کاهش بار مالیاتی شرکت ‌ها و افراد ارائه می ‌شود. این سیستم به طور مستقیم مبلغ مالیات پرداختی را کاهش می ‌دهد؛ برخلاف کسر مالیاتی که فقط درآمد مشمول مالیات را کم می کند. اعتبار مالیاتی می ‌تواند برای اهداف مختلفی از جمله تشویق به سرمایه‌ گذاری در تحقیق و توسعه (R&D)، ایجاد اشتغال، صرفه‌ جویی در انرژی و موارد دیگر اعطا شود. لذا با هدف جهت ­دهی حمایت­‌های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش‌­بنیان و بهره مندی شرکت ها از مزایای اعتبار مالیاتی، سگال ونچرز با کمک کارشناسان خبره و نخبگان متخصص در حوزه های مختلف و بهره گیری از شبکه فناوران حرفه ای زیست بوم سگال خدمات تخصصی اعتبار مالیاتی را در کلینیک نوآوری سگال ارائه می نماید.

 

 

image

اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه

 

اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه (R&D Tax Credit) یک نوع خاص از اعتبار مالیاتی است که برای تشویق شرکت ‌ها به سرمایه ‌گذاری در نوآوری و توسعه فناوری‌ های جدید طراحی شده است. این اعتبار مالیاتی به شرکت ‌ها اجازه می ‌دهد که بخشی از هزینه ‌های تحقیق و توسعه خود را از مالیات ‌های خود کسر کنند که شامل شرکت های دانش بنیان نیز می گردد.

 

اهداف اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه

  • تشویق به نوآوری: افزایش انگیزه شرکت‌ ها برای سرمایه‌ گذاری در پروژه ‌های تحقیق و توسعه.
  • افزایش رقابت ‌پذیری: کمک به شرکت ‌ها برای بهبود محصولات و فرآیندهای خود و در نتیجه افزایش رقابت ‌پذیری در بازارهای جهانی.
  • ایجاد اشتغال: تحریک ایجاد فرصت ‌های شغلی در بخش ‌های تحقیق و توسعه.
  • توسعه اقتصادی: تقویت رشد اقتصادی از طریق افزایش بهره ‌وری و تولید محصولات جدید.

 

نحوه کارکرد اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه

شرکت ‌ها می ‌توانند بخشی از هزینه ‌های تحقیق و توسعه خود را به عنوان اعتبار مالیاتی مطالبه کنند. این هزینه ‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • هزینه ‌های دستمزد: حقوق و دستمزد کارکنان مشغول در پروژه‌ های تحقیق و توسعه.
  • هزینه ‌های مواد و لوازم: هزینه ‌های مربوط به مواد اولیه و لوازم مصرفی در پروژه ‌ها.
  • هزینه‌ های تحقیق قراردادی: هزینه ‌های مربوط به تحقیقاتی که به صورت قراردادی به شرکت ‌های دیگر واگذار شده است.
  • هزینه ‌های تجهیزات: هزینه ‌های خرید تجهیزات ویژه تحقیق و توسعه.

 

مزایای اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه

  • کاهش بار مالیاتی: کاهش مستقیم مبلغ مالیات پرداختی که می ‌تواند به بهبود نقدینگی شرکت ‌ها کمک کند.
  • افزایش سرمایه‌ گذاری در تحقیق و توسعه: با کاهش هزینه ‌های مالیاتی، شرکت ‌ها ممکن است انگیزه بیشتری برای سرمایه‌ گذاری در پروژ ه‌های تحقیق و توسعه پیدا کنند.
  • افزایش نوآوری و بهره ‌وری: تشویق به توسعه فناوری‌ های جدید و بهبود فرآیندهای موجود که منجر به افزایش بهره ‌وری و کیفیت محصولات می ‌شود.

 

نحوه محاسبه اعتبار مالیاتی مودیان

محاسبه اعتبار مالیاتی مودیان یک فرآیند چند مرحله ‌ای است که شامل شناسایی هزینه ‌های واجد شرایط، تعیین میزان اعتبار مجاز و اعمال آن به مالیات ‌های پرداختی می ‌شود.

 

image

اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری

 

با تصویب قانون جهش دانش بنیان به عنوان متمم قانون اصلی، خدمات اعتبار مالیاتی دانش بنیان دستخوش تغییراتی شدند تا بهره برداری شرکت های متقاضی از آنها تسهیل شود. یکی از این موارد، تسهیلاتی است که برای سرمایه گذاران در حوزه دانش بنیان در نظر گرفته شده است و اغلب آنها را با نام اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری دانش بنیان می شناسند. این تسیهلات باعث می شوند که یک شرکت سرمایه گذار، فاقد از اینکه خودش دارای گواهی باشد یا خیر، بتواند با حمایت از مجموعه های دانش بنیان بخشی از مالیات خود را تحت اعتبار مالیاتی قرار بدهد. به این ترتیب نهادهای دولتی، می توانند در کنار امتیازهایی که خودشان در اختیار مجموعه های فناور قرار می دهند از کمک شرکت های خصوصی ثانویه هم برخوردار شوند. این موضوع باعث ایجاد شبکه ای از برنامه های حمایتی مالی و معنوی می شود که به رشد و توسعه اقتصادی منجر می گردند.

زمانی که یک شرکت خصوصی با سرمایه گذاری از یک مجموعه دانش بنیان حمایت کند، می تواند به یکی از دو روش زیر اعتبار مالیاتی دریافت کند.

 

روش های دریافت اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری

سرمایه گذاری مستقیم، تا سقف سی درصد (30%) سرمایه مورد نظر می تواند به عنوان اعتبار در نظر گرفته شود، با این شرط که شرکت سرمایه گذار در بورس تهران یا بازار اول یا دوم فرابورس پذیرفته شده باشد یا دارای سرمایه ثبتی به میزان حداقل یک سی ام سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی در شرکت ها و موسسات دانش بنیان و فناور باشد.

سرمایه گذاری غیرمستقیم، معادل سرمایه گذاری (100%) در تأسیس یا افزایش سرمایه از محل آورده نقدی در صندوق ها و نهادهای سرمایه پذیر غیر مستقیم که صرف افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر مستقیم شده و در طرح های فناورانه نوآورانه و دانش بنیان هزینه میشود.

 

شرکت های سرمایه گذار مشمول

  • شرکت های پذیرفته شده در بورس تهران و یا بازار اول و یا دوم فرابورس ایران
  • شرکت های دارای سرمایه ثبتی به میزان حداقل یک سی ام سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی

 

مصادیق سرمایه گذاری

  • تکمیل زنجیره ارزش
  • توسعه محصولات جدید
  • اولویت های ملی توسعه
  • توسعه زیست بوم علم و فناوری
  • افزایش مقیاس و تولید انبوه در حوزه های فناورانه و دانش بنیان

 

شاخصه های تایید طرح سرمایه گذاری

  • نظام مند؛ دارای موضوع اهداف برنامه زمان بندی میزان هزینه کرد و پیش بینی خروج
  • فناورانه؛ حائز عمق و سطح فناوری مورد تایید دبیرخانه و انطباق با فهرست محصولات و خدمات دانش بنیان
  • نوآورانه؛ جدید در سطح صنعت مربوطه در کشور و نه لزوما منحصر به فرد

 

 

عضویت در خبرنامه